Huidtherapie

Huidtherapie
Behandelmogelijkheden:
– Zaterdag 25 juli 2020.
– Woensdag 5 augustus 2020.
– Woensdag 2 augustus 2020.
– Zaterdag 5 augustus 2020.

SKINBOOSTER
Een Skinbooster is een cocktail van natuurlijk hyaluronzuur, aangevuld met actieve ingrediënten zoals antioxidanten, vitamines, mineralen, peptiden en aminozuren welke door middel van microneedling direct in de huid wordt gebracht. Naast dat deze ingrediënten direct in de huid terecht komen zorgt microneedling ook voor een betere doorbloeding en activeert het de aanmaak van collageen en elastine in de huid.
Er zijn skinboosters voor:

• Droge, arme, vale huid
• Volumeverlies van de huid (Hyalift)
• Verslapte huid (Tensorlift)
• Donkere kringen en vochtwallen onder de ogen (RRS-Eyes)
• Haarverlies (XL-Hair)

Het behandelplan bestaat uit een kuur van minimaal vier behandelingen met een interval van 10 tot 14 dagen. Onderdeel van de behandeling is het thuisgebruik van bijbehorende crèmes en serums om het resultaat van de behandeling te versterken en ondersteunen.
Om het resultaat te behouden adviseren wij om eens in de 8-12 weken een onderhoudsbehandeling in te plannen.

RRS EYES
De RRS Eyes helpt tegen een vermoeide blik door vermindering van vochtwallen en verbetering van de huidstructuur. RRS Eyes is speciaal samengesteld voor de verouderde huid rondom de ogen. Het verbetert de oppervlakkige rimpels en donkere kringen rondom de ogen waardoor u frissere oogcontouren krijgt.
Deze skinbooster wordt toegediend door middel van microneedling (oppervlakkige injecties in de huid). Een behandelkuur bestaat uit minimaal vier behandelingen met een interval van 10-14 dagen en een oogserum voor thuisgebruik. Om het resultaat te behouden adviseren wij om eens in de 8-12 weken een onderhoudsbehandeling in te plannen.

XL HAIR
XL Hair is een lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert om beginnend haarvlies tegen te gaan en nieuwe haargroei te bevorderen.
De vloeistof wordt toegediend door middel van microneedling (oppervlakkige injecties in de huid). Door de microneedling wordt ook de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert. Een slechte doorbloeding is namelijk een van de oorzaken van haaruitval.
Na 4-5 behandelingen ervaren de meeste mensen dat de haaruitval verminderd of gestopt is en dat de bestaande haren sterker zijn. Vanwege de haargroeicyclus kan er pas na 6 maanden een goede evaluatie plaatsvinden of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden.
Een behandelkuur bestaat uit 6 tot 8 behandelingen waarbij de eerste 4 behandelingen wekelijks plaatsvinden en daarna eens per twee weken. Onderdeel van de behandeling is het thuisgebruik van de haarspray en de pre-treatment shampoo om het resultaat te ondersteunen. Om het resultaat te behouden adviseren wij om eens in de 6-8 weken een onderhoudsbehandeling in te plannen of na 6-8 maanden de gehele kuur te herhalen.

VAAT BEHANDELING
De Thermavein is een behandelmethode voor ontsierende oppervlakkige rode bloedvaatjes. Met een dun naaldje wordt het vaatje dicht gedrukt, het korte warmtestootje dat daarop volgt zorgt voor het stollen van de eiwitten in de vaatwand waardoor het vaatje sluit. Hierdoor is het vaatje direct niet meer zichtbaar en kan het verder door het lichaam worden opgenomen en afgebroken.

Een belangrijk verschil met andere behandelmethodes zoals laser en coagulatie is dat een zeer lage energie op de huid wordt gebruikt, waardoor de omliggende huid en het bloed niet worden mee behandeld. Hierdoor is er bij de Thermavein het risico op huidschade minimaal en komen pigmentatieproblemen zeer zelden voor.
De Thermavein wordt ingezet bij
• Couperose
• Rosacea
• Spider Naevi
• Cherry angioma

PLEXR
De PlexR is een laagdrempelige en effectieve manier om overtollige huid en huidveroudering aan te pakken zonder snijden, injecties of hechtingen. PlexR Soft Surgery is een apparaat dat werkt op basis van plasma. Plasma verdampt de bovenste huidlaag plaatselijk waardoor er een krimpeffect optreedt. De PlexR wordt ingezet voor het verwijderen van huidoneffenheden als pigmentvlekken, fibromen, littekens, ouderdomswratjes en xanthelasma.

PEELINGS
Peelings zijn een van de belangrijkste en meest gebruikte technieken voor huidverbetering. Bij een peeling worden zuren op de huid aangebracht die er voor zorgen dat de huid zichzelf gaat vernieuwen. Elk zuur heeft zijn eigen kwaliteit, voor elke huid is er een geschikte peeling. Er zijn verschillende soorten peelings:
• Oppervlakkig: Deze fruitzuurpeelings werken in op de bovenste huidlaag (opperhuid). Hier bevinden zich o.a. de dode huidcellen en de poriën. Een fruitzuurpeeling verwijdert dode huidcellen wat de huid opfrist, zorgt voor een betere hydratatie en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De hersteltijd is minimaal waardoor de behandeling gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Deze peelings zijn geschikt voor het behandelen van een acnehuid, mee-eters, gevoelige huid, gedehydrateerde huid en beginnende huidveroudering.

• Medium: Een TCA peeling is een medium peeling en werkt in op zowel de opperhuid als de dermis. Doordat deze peeling dieper in de huid werkt is het geschikt voor het behandelen van pigment, grove poriën, littekentjes en beginnende huidveroudering. Een medium peeling is intensiever waardoor het herstel gepaard gaat met vervelling. Die vervelling is nodig om de oude en beschadigde huidlaag te verwijderen en ruimte te maken voor een nieuwe huidlaag. Deze nieuwe huidlaag heeft een betere structuur en een egalere pigmentatie.
De vervelling start meestal 3 tot 4 dagen na de peeling en houdt gemiddeld een week aan, dit is afhankelijk van de huidconditie. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

PIGMENT PROBLEMEN
De strijd tegen pigmentvlekken met Benebellum.
Deze lijn voor het behandelen van melasma en hyperpigmentatie bevat o.a. tranexaminezuur en een hoge concentratie vitamine C. Tranexaminezuur beïnvloed het enzym tyrosinase waardoor de aanmaak van pigment wordt geremd. Vitamine C vermindert bestaande pigmentvlekken en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine wat de huid verstevigd.
Het behandelplan bestaat uit twee medium diepe peelings in de kliniek in combinatie met gebruik van de bijbehorende huidverzorgingsproducten.

ACNE
Acne is een veel voorkomende huidaandoening op het gelaat, borst, rug en schouders en kenmerkt zich door mee-eters, rode bultjes, puistjes en/of onderhuidse ontstekingen. Wanneer de acne niet meer actief is, kunnen restverschijnselen zichtbaar zijn zoals acnelittekens en pigmentvlekken.

Maar liefst 90% van de mensen krijgt op een moment in zijn leven te maken met acne. Dat zijn niet alleen jongeren, maar ook volwassen mannen (25%) en vrouwen (50%).
Acne ontstaat door een combinatie van factoren. De vier belangrijkste factoren zijn:
• Verhoogde talgproductie
• Verdikte bovenste huidlaag
• Aanwezigheid van bacteriën in de talgklier
• Vrijkomen van ontstekingsfactoren

Daarnaast spelen hormoonveranderingen en aanleg een belangrijke rol, met name op de verhoogde talgproductie. Daarnaast kunnen ook factoren van buitenaf zorgen voor ontstekingen. Denk hierbij aan het gebruik van verkeerde cosmetica, geneesmiddelen, bepaalde voeding, onvoldoende hygiëne, zon, roken en stress.
Afhankelijk van de ernst van de acne wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Een behandeling bij actieve acne of restacne kan bestaan uit een dieptereiniging, peelings, PlexR en productadvies. Het behandelen van acneklachten is een combinatie van behandelingen in de kliniek en huidverzorging thuis.