Botox & fillers

Botox & fillers

Plasmage behandelingen
Wat is plasma?
Het gaat om energie waarin gasdeeltjes in meer of mindere mate geioniseerd zijn. Naast vast, vloeibaar of gas wordt dit ook wel de vierde aggregatietoestand genoemd. To zover de natuurkunde…
Met deze plasma-energie kunnen we oppervlakkige stukjes huid als het ware verdampen, waardoor we de huid verstrakken. Hierbij is alleen ’n lokale verdoving nodig in de vorm van een zalf en er vormt zich geen litteken. Hierdoor kun je spreken van een snelle behandeling met een natuurlijk resultaat.

Drs Tatjana Water is aanwezig in de salon op: Woensdag 31 juli en woensdag 21 augustus.

Hoe gaat de plasmagebehandeling in z’n werk?
De behandeling begint met het aanbrengen van een verdovende creme. Deze laten we ongeveer een half uur intrekken, waarna de behandeling kan beginnen. De arts maakt kleine puntvormige gaatjes met het plasmage-apparaat, waardoor overtollige huid wordt verwijderd. Tijdens de behandeling is het resultaat al grotendeels zichtbaar. Na de behandeling brengen we een antibiotische zalf aan en zorgen we voor voldoende koeling op de huid. De koeling kun je eventueel thuis voortzetten.

Je krijgt een pakketje mee naar huis met zalf en een goede zonbescherming en dan kan de genezing beginnen. De puntvormige korstjes zullen er na een week afvallen waarna een mooie, strakke roze huid ontstaat. Eventuele zwelling neemt na enkele dagen af. Na zo’n twee a drie weken kom je terug voor een controlebezoek.

Indicaties:

  • Oogleden, ooglidcorrectie (blefaroplasma)
  • Lentige (pigmentvlekken)
  • Rimpels
  • Acne
  • Verouderde huid (resurfacing, verjongen van het huidoppervlak)
  • Xanthelasmata (gele bultjes in de ooghoek)
  • Littekens
  • Fibromen
  • Wratjes

Botox

Wanneer je besluit tot behandeling ondertekenen jij en je behandelende dokter de behandelovereenkomst. Daarna maken we foto’s die in je medisch dossier gaan. Zo kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is. Per behandeling spuiten we kleine hoeveelheden botuline toxine (botox) in de spier. Botuline toxine is het middel dat we gebruiken om rimpels tegen te gaan. Let op! Botox is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Bij een inspuiting met botuline is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldeprikje.

Na de behandeling kan de huid gedurende 1 à 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk ‘stil’ worden gelegd en spiertrekkingen achterwege blijven. Na de behandeling, die circa vijf tot tien minuten duurt, kun je meteen naar huis. Wist je dat een botox behandeling langer effect heeft naarmate deze vaker wordt toegepast? Gemiddeld tot wel zes maanden.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die voorkomt in ons bindweefsel. Hoe ouder je wordt hoe minder hyaluronzuur er in je lichaam voorkomt. Hierdoor neemt het volume in je huid af en dat zie je als rimpels en huidverslapping, oftewel huidveroudering. Met een hyaluronzuurinjectie kunnen we deze rimpels opvullen. Jouw lichaam breekt de stof vervolgens heel langzaam weer af.
Iedereen is verschillend, maar we zien dat het effect vaak verschillende maanden tot wel een jaar zichtbaar blijft.

Radiesse

Radiesse is een filler met langdurig effect voor het cosmetisch corrigeren van diepere rimpels en contouren. We injecteren Radiesse net als een hyaluronfiller met een fijne naald in de huid. Vanwege de sterk vullende en liftende eigenschappen van Radiesse passen we deze injecties voornamelijk toe om plaatselijk volume te vergroten of de structuur te verbeteren. Denk aan slapen, wenkbrauwen, jukbeenderen, de wangen en kin. Daarnaast is Radiesse geschikt voor de correctie van de neuslippenplooi en van marionetlijnen. We passen Radiesse ook toe voor het verbeteren van volume in handruggen.